Agritechnika kiálításon mutatta be a McHale az új nagyteljesítményű V660 változókamrás bálázóját

John Biggins a McHale kereskedelmi igazgatója a következőket mondta a gépről:

“Jelenleg több mint 40 országba exportálunk. Az elmúlt években jó piaci részesedést szereztünk az Integrált Bálázó-csomagoló gépek piacán. Szintén erős pozíciót sikerült felépítenünk az F5 fixkamrás bálázóinkkal azokon a piacokon, ahol jelen vagyunk. Ezekkel a gépekkel lehetőségünk nyílt belépni a fixkamrás bálázók – és integrált bálázó-csomagolók – piacára, ami az európai bálázó piac 50 %-át jelenti. A fennmaradó 50 % a változókamrás, vagy más néven hevederes bálázók piaca.”

“Habár Írországban minden 10 db eladott bálázóból 8 db fixkamrás bálázó, amelyek 1.25 m átmérőjű bálát készítenek, más szárazabb éghajlatú országokban, ahol több szénát és szalmát készítenek, a gazdálkodók a nagyobb átmérőjű bálákat kedvelik. A népszerű méretek az 1.5 méter (5 láb) vagy akár az 1.65 m (5’6”) átmérőjű bálák.

Ezeket szemelőtt tartva, az utóbbi három évben egy változó kamrás (vagy hevederes) bálázó megalkotásán dolgoztunk, lehetővé téve így a McHale számára a bálázó piac másik 50%-ra történő belépést.

Két évvel ezelőtt építettünk néhány változókamrás gépet, melyeket tesztelés után munkára fogtunk a gyár körül Írországban, majd az elmúlt télen pár gépet Új-Zélandba küldtünk dolgozni. Ezen a nyáron pár előszériás gép dolgozott Írországban, Angliában, Skóciában, Wales-ben, Németországban, Magyarországon, Csehországban, Norvégiában, Svédországban, Finnországban és Japánban.

“A kapott visszajelzések ígéretesek és nagyon jók, a bálázók jó, kemény bálákat készítenek, a felhasználók azt mondták, hogy a gépeknek „jó étvágyuk van” és emellett rendkívüli a teljesítményük.”

“Habár a gép elsődlegesen száraz termények bálázására lett tervezve, rövid, nehéz, nedves fűben is nagyon jól teljesített.” A gép alapos tesztelésen ment át a nálunk lévő zord írországi körülmények között is és az elmúlt két év alatt szintén nagyszámú fű- és lucerna szenázsbálát készített .”

További infrmációkért klikkeljen a Temékek oldalon a V660 változókamrás bálázóra.

Vissza