Beszállítói integráció fejlesztése a mezőgazdasági gépgyártás területén CÍMŰ PROJEKT INDÍTÁSA. 

PROJEKT AZONOSÍTÓJA: GINOP-1.3.3-16-2017-00002

A McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. 3 beszállító partnerével együtt Konzorciumot létrehozva támogatást nyert a GINOP-1.3.3-16-Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása elnevezésű pályázaton. A pályázati fejlesztés eredményeként a beszállító integrátor cég nagyságrendekkel eredményesebben tudja előállítani saját gyártású és fejlesztésű termékeit a jelenlegi konzorciumi és további potenciális partnerek hatékony együttműködése révén. Jelentős fejlesztéseket is generálva ezáltal a konzorciumi partnerek saját technológia fejlesztéséhez.

A projekthez elnyert vissza nem térítendő támogatás összege: 427 281 744 Forint. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 50 %-a.

A szolnoki McHale Hungária Kft. folyamatosan gyártja es fejleszti az itt készült fix és változó kamrás bálázógépeit. A legújabb típusok sorozatgyártása csak a beszállítók felkészítése, fejlesztése és a beszállítói integrátor cég jelentős technológia fejlesztése révén valósulhat meg. A támogatott fejlesztés keretében új megmunkáló berendezéseket állít be és 665 négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát. A konzorciumban a McHale Hungária beszállító partnerei –  a szolnoki Cabinworld-Stahl Kft. illetve a  Lég-Tech-Szer Bt.,  valamint a derecskei székhelyű Optimit Hungária Kft. –  is több gép és  eszköz beszerzésére nyertek támogatást.

A pályázati támogatásból megvalósítandó beruházás és az eszközbeszerzések a közbeszerzési törvény előírásainak betartásával valósulnak meg.

A projekt hatékony megvalósítását, a beszállítói együttműködést a Konzorciumvezető integrátor cégnél alkalmazott beszállítói kapcsolatokat koordináló új munkatárs segíti. Mindhárom konzorciumi partnernél komplex szervezetfejlesztés, tanácsadás, nyelvi képzés zajlik és elérhetővé válik számukra egy új fejlesztésű beszállítói portál, mely segíti, gyorsítja és pontosítja az egymás közti valamint az integrátorral történő információcserét, kommunikációt.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.12.20.