McHale Történet

historyBetekintés egy családi vállalkozásba, mely fix- és változókamrás körbálázók, valamint kör- és szögletes bálacsomagoló gépek vezető gyártója.
A vállalat egy családi gépkereskedésből alakult ki, amely jelenleg is működik. Ez a háttér nyújtott kitűnő alapot mezőgazdasági gépek tervezéséhez és gyártásához, figyelembe véve a végső felhasználók közvetlen tapasztalatait”

– Martin McHale


Az évek alatt, a McHale értékesítési hálózatát építve számos olyan érdekes gépkereskedővel, importőrrel és felhasználóval találkoztam, akiktől javaslatokat kaptunk arra, hogyan tudnánk gépeinket a legjobban úgy alakítani, hogy az kiszolgálja az ő igényeiket. A McHale, mint vállalat mindig is nagyon fogékony volt a piaci igényekre és büszkeséggel tölt el egy olyan vállalatot irányítani, amely olyan megoldásokat kínál, melyek a munkát hatékonyabbá és könnyebbé teszik.

– Martin McHale


A korábbi években Nyugat-Írország ideális tesztterület volt, ahol a terep és a klíma megerőltetőbb a gépek számára, mint bárhol máshol Európában.

2002 óta széleskörű gyártás előtti teszteléseket végeztünk Észak-Európában és Új-Zélandon is. Amennyire csak lehetséges, továbbra is igyekszünk olyan magas minőségű, praktikus megoldásokat nyújtani, melyek kiváló teljesítményt eredményeznek felhasználóinknak világszerte.

Ma is ugyanolyan elégedett vagyok, mint 30 évvel ezelőtt, ha az időt a szántóföldön tölthetem, felhasználókkal, gépeket fejlesztve. A közeli kapcsolat a felhasználókkal, és magas szintű megoldásokat kínálni a felhasználói igényekkel összhangban, ez a kulcs bármilyen jó üzlethez.

Ezeket végiggondolva szeretnék köszönetet mondani minden vevőnknek az elmúlt évek során nyújtott felbecsülhetetlen segítségükért, a visszajelzésekért, és támogatásukért.”

– Padraic McHale


 

1970-es évek közepe

Megalakult a McHale Farm Machinery és megkezdte gépek és traktorok kereskedelmét Nyugat-Írországban

1980-as évek eleje

A McHale-t egy testvérpár, Padraic és Martin McHale alapította, látva, hogy Nyugat-Írországban szükség van silóhalmok vágásához alkalmas gépekre. Ezekben az időkben az importált gépek nehezen bírtak a helyileg termesztett, szívósabb rozsfűvel, ezért a McHale testvérek úgy döntöttek, hogy a helyi igényekhez adaptálható gépet terveznek, ami jobb munkát tud végezni. Az első termékük egy “Silomac” silóblokkvágó volt, amit hígtrágyaszivattyúk sorozata követett.

Mindkét testvér máig aktívan részt vesz az üzletben. Padraic vezeti a termelést, a kutatást és fejlesztést, míg Martin felügyeli a kereskedelmet és a marketing tevékenységet.

1988/89

Elkészült az első McHale körbála csomagoló és egyben megszületett az az elhatározás, miszerint ezen gépek területére fognak specializálódni. Az első években sok időt töltöttek a termékek fejlesztésével, figyelembevéve a végfelhasználók elvárásait. Ezt követően fejlesztette ki a cég a körbála csomagológép első sorozatát, a szántóföldi és a telephelyen történő bálacsomagoláshoz.

1990

A McHale kiépítette kereskedőhálózatát az Egyesült Királyságban és egyben megkezdte a gépek exportálását Európába.

1994

Terjeszkedés Európán kívül is és az első gép kiszállítása Ausztráliába.

1995

Az első McHale szögletesbála csomagológép megjelenése a piacon. Ekkor fejlesztette ki a cég a szögletes bálacsomagoló sorozatot, amely alkalmas szántóföldi és helyhez kötött (telephelyen történő) csomagoláshoz is.

1996

A McHale cég aktívan hozzálátott az Új-Zélandi piacra való betöréshez, bár már az 1990-es évek eleje óta dolgoznak itt gépek.

1998

A McHale bevezette a piacra a 998 típusú nagy teljesítményű iker fóliadagolóval ellátott szögletesbála csomagológépét. Azóta a 998 a leggyorsabb bálacsomagoló gép a piacon

1999

A McHale célja olyan termelési képesség elérése, amellyel ki tudják elégíteni a termékeik iránti megnövekedett keresletet.

2000

A McHale bevezette a piacra a HS2000 nagy teljesítményű iker fóliaadagolóval ellátott körbála csomagológépét

2002

A McHale megjelent a körbálázó piacon egy kombinált/integrált bálázó-csomagológéppel, a McHale Fusion-nel. Ez a gép egy strapabíró körbálázó és egy integrált csomagolóegység kombinációja. Szabadalmaztatott bálatovábbító rendszerrel rendelkezik, ami egyedülálló bálatovábbítást és számos, az értékesítéshez kulcsfontosságú érvet biztosít.

2004

A McHale kifejlesztett egy fixkamrás bálázó modellt (McHale F550) a Fusion terveiből. A gép alkatrészeinek 85 %-a megegyezik a Fusion alkatrészeivel.

2004

A McHale felállítja második gyáregységét Magyarországon, Szolnokon.

2007

A McHale további két fixkamrás bálázót tervez az F5 fix kamrás bálázó sorozatba. Az F540 szeletelő egység nélküli és az F560 teljesen automata típus, 23 késes aprító szerkezettel.

2009

A McHale 3 év kutatás-fejlesztést és tesztelést követően bemutatta az első változókamrás körbálázóját, a V660-at.

 

McHale napjainkban

Az eladások 90%-át export teszi ki, és a McHale körbálázói, kör és szögletes bálacsomagolói és integrált bálázó-csomagoló gépei 6 kontinens több mint 50 országában megtalálhatók. A vállalat sikere a filozófiájában rejlik, ami nem más mint az egyedülállóság, jelentős beruházások a Kutatás-Fejlesztés területén és az intenzív szántóföldi tesztelés.

A McHale ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik és folyamatos beruházásokat hajt végre a legújabb termelési technológiák területén – CNC lézervágó berendezések, hegesztő robotok és a legújabb CAD-CAM tervező és gyártó rendszerek.