Agritechnica Show – McHale lanserte den høyeffektive V660 rundballepressen med variabelt kammer.

John Biggins salgssjef hos McHale forklarte,

«Vi eksporterer nå til over 40 land. Over de siste årene har vi fått en god del av markedet for integrerte rundballepresse/pakker.  Vårt utvalg med F5 rundballepresser med fastkammer har også godt etablert seg i markedene hvor vi konkurrerer.  Dette har tillatt oss som et selskap å målsette 50% av det Europeiske rundballepressemarkedet, som består av rundballepresser med fastkammer og integrerte rundballepakkere, den gjenværende 50% består av variable kammer eller beltepresser.

«Selv om minst åtte av ti rundballepresser solgt i Irland er en fastkammermodell, som produserer en 1,25 meter eller fire fots rundballer. I andre land med tørrere klima hvor mer høy og halm er produsert foretrekker gårdbrukere baller med en større diameter.  Vanlige størrelser er 5 fot (1,5 meter) eller til og med 5’6″ (1.65 meter)».

Med dette i tankene over de siste tre årene har vi arbeidet med en variabel kammer eller beltepresse, som vil gjøre at McHale kan målrette den andre 50% av ballepressemarkedet.

For to år siden bygde vi, testet og bearbeidet noen rundballepresser med variable kammer rundt fabrikken i Irland og forrige vinter kjørte vi noen enheter i New Zealand.  Denne sommeren hadde vi noen førproduksjonsenheter i gang i Irland, England, Skottland, Wales, Tyskland, Ungarn, Tsjekkiske Republikk, Norge, Sverige, Finland og Japan.

«Tilbakemeldingen vi har mottatt har vært bra og rundballepressene har produsert gode, kompakte baller og brukerne har fortalt oss at maskinen har en god appetitt og en høy produksjon.»

«Selv om maskinen er primært designet for tørre avlinger, har maskinen også fungert meget godt i kort, tungt og vått gress.» Maskinen har blitt testet godt under disse forhold som vi har hatt i Irland i de siste to årene og en stor mengde med baller med gress og lusern for silofôr har blitt laget

For ytterligere informasjon om V660 rundballepresse med variabelt kammer, trykk på produktknappen.