Bo Wallin ny Regionchef för Norden och Baltikum

Bo Wallin, Regionchef för Norden & Baltikum, hos McHale.

McHale är specialiserade på att utveckla enastående teknik för runbalspressning och inplastning lösningar för professionella entreprenörer och jordbrukare. McHale mål är att utveckla maskiner med högre prestanda som ökar foder kvalitet, samtidigt med minimerade driftstopp och driftskostnader.

Martin McHale (grundare och Försäljnings & Marknads Direktör hos McHale)

“McHale som företag har vuxit starkt under det senaste decenniet. Den nordiska och baltiska regionen har synnerligen bidragit i stor omfattning till denna tillväxt. Många av de produkter vi har utvecklat har testats i dessa marknader och våra nordiska och baltiska kunder och distributörer har spelat en avgörande roll i produkt-utvecklingen och för det är vi mycket tacksamma. McHale är nu vid en punkt där vi behöver stärka vår närvaro i den viktiga nordiska och baltiska marknaden.”

 

“Som ett resultat av det är jag glad att meddela att vi har utsett Bo Wallin som vår Regionchef Norden och Baltikum. Jag ser detta som ett mycket viktig ansvarsområde och har haft nöjet att arbeta med Bo i tidigare är jag övertygad om att han kommer att utveckla McHale varumärke och stärka våra relationer i denna viktiga region.”

Bo Wallin Bakgrund och kommentarer
Bo är utbildad Lantmästare vid SLU, Alnarp, och har 28 års gedigen erfarenhet inom jordbruksmaskin branschen i ledande positioner försäljnings och marknadsföring. I sin karriär har Bo Wallin innehaft befattningar som chef för det svenska företaget AGCO AB, försäljningsdirektör för Norden & Baltikum för AGCO EAME och nu senast chef för Importverksamheten hos AK Maskiner i Norge som är distributör för ett brett spektrum av produkter, bland annat Case IH , New Holland, Amazone, Pöttinger och Trima att nämna några.

Bo Wallin reflekterar:

“Jag ser fram emot att jobba med McHale. Jag har följt deras utveckling noga under flera år och jag har beundrat deras personal, produktkvalitet och jag beundrar deras utveckling som är enastående i branschen.”

“Jag har en stark tro på att McHale kommer att präglas av fortsatta framgångar, särskilt i områden som domineras av animalieproduktion som Norden. Jag har också övertygats om McHale ambitioner för framtiden, en av dem är en utbyggnad av produktions-kapaciteten av fabriken i Ballinrobe, Co. Mayo från 10,000m2 till 30.000 m2 som för närvarande färdigställs. McHale har också ett antal nya spännande produkter under utveckling. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av det vinnande laget på McHale och utveckla de befintliga starka marknadsandelarna och introducera nya banbrytande lösningar i den nordiska och baltiska marknaden “

Slutkommentar från Martin McHale

“Bo Wallin erfarenheterna har är värdefull för McHale av flera skäl -. Hans resultat i driften och hans erfarenheter i marknaden Norden och Baltikum ger oss utväxling, medan hans mer strategisk erfarenhet kommer att vara välkommet i framtida projekt inom McHale. Vi är mycket glada över att ha Bo blir med i McHale teamet och vi ser fram emot att arbeta med honom. “