Med basen i den breda serien av kvalitetsvallmaskiner kommer McHale att presentera sina nya R 68-78 centersträngläggare den 12 november på Agritechnica, I Hall 27, monter E50

McHale strängläggare har utvecklats i världens mest krävande miljöer för att kunna introducera en maskin som är effektiv och pålitlig under alla tänkbara mark, grödor och väderförhållanden.

Bo Wallin, Försäljningsansvarig för Norden & Balticum förklarad

”Vi är ett Irländskt företag och gör stora delar av våra produkttester här och från vilka vi har fått mycket bra omdömen. Detta gör det möjligt för oss att utveckla extremt hållbara maskiner som är lämpliga för tunga Irländska grödorna. Vi har haft ett antal strängare ut hos kunder under de senaste två säsongerna och omdömena har varit enastående, kunder tyckte om den robusta konstruktionen samt även de unika McHale-egenskaperna.”

McHale Design

McHale konstruktion

McHale centrumsträngläggare serie är en den perfekta maskinen för dem som vill få det bästa tänkbara foder genom att leverera en ren, jämn och luftigsträng. Strängläggaren formar en perfektsträng för hög kapacitet i för den efterkommande hacken eller pressen.

Den svängbara fästpunkten på en McHale-strängaren kopplas till traktorns lyftarmar sköter även styrningen av strängläggaren.

På McHale centersträngläggare följer drivlinan genom en vidvinkelväxellåda till de enskilda rotorerna. Varje rotor på McHale centersträngläggare lyfter grödan endast en gång och placerar den i en lös och luftig sträng.

Rotorerna på McHale centersträngläggare är upphängda i den centrerade ramen och båda rotorerna arbetar med lika marktryck över hela arbetsbredden. Avbalanseringen säkrar att rotorerna följer alla markkonturer oberoende av terrängen. McHale centersträngläggare är kraftiga men skonsamma för grödan, vilket ger den perfekta strängen.

McHale centersträngläggare series dubbla rotorer som lägger strängen i mitten är utrustad med en höjdjustering indikator så räfspinnarnas höjd kan justeras enkelt.

Combining Two Ten Foot Rows

Samlar två tre meters slag

Räfspinnarna på varje rotorarm garanterar det renaste rörelsen som levererar oförorenat foder i strängen. Pinrörelsen kan justeras av föraren som kan justera kammervinkeln som i sin tur reglerar när räfspinnen släpper materialet för att tillgodose egenskaperna i olika grödor.

Rake with baler in the background

En strängare med balpressen i åtanke

McHale dubbelrotor centersträngläggareserie erbjuder ett antal olika arbetsbredder från 6,8 till 7,8 meter. Den steglösa arbetsbredden justeras hydrauliskt av reglerkolvarna från traktorsittsen. McHale centersträngläggareserie kan hantera flera typer slåtterkosar och strängar eller att samla gröda som har bredspridits bakom slåtterkrossen.

Raking grass on the flat

Strängning av bredspritt material

Vid transport är rotorerna uppfällda och de sängsned till ett låsläge som ger en transporthöjd under 4 meter. Som ett resultat behöver rotorarmarna inte tas bort för transport.

Strängläggarserien är konstruerat för att ge en säker rotorrörelse och hög kapacitet. Med lågt behov av underhåll är effektivt även i de snävaste svängar.

Rake folded & Steering Axle

Ihop fällning och styraxel

När man når fältet flyttas strängsammlaren automatiskt till arbetspositionen när strängaren fälls ut.

Axel och hjulupphängningen skyddar strängen, så att den renaste möjliga grödan levereras i strängen. McHale strängare är speciellt utformad för att leverera hög markfrigång på vändtegen.

McHale  R 68-78 är utrustade som standard med 380/55 -17 breda däck vilket ger utmärkt stabilitet på vägen samtidigt god bärighet och lågt maktryck i fältet.  Vid transportkörningen är maskinen godkänd för 40 km/h.

Varje rotor är också utrustad med smörjcentral för att underlätta det enkla underhållet och justeringen av kamkurvan för att optimera när räfspinnar släpper materialet beroende på arbetsförhållandena.

När frågade ställs om hur det nya serien kommer att tas emot svarar Martin McHale

“Jag är övertygad om att det kommer att bli väl accepterat, de maskiner vi har ute har fungerat bra och de praktiska omdömena har varit utmärkt.”

Bale from Raked Row

Pressning från en sträng