McHale historie

historyMcHale historie – En innsikt i utviklingen av et internasjonalt produksjonsselskap, som har etablert seg selv som en ledende leverandør av rundballepresser og rundballe og firkantballepakkere med fastkammer og variable kammer.

“Selskapet utviklet seg fra et detaljutsalg av landbruksmaskiner som fremdeles eksisterer i dag. Denne bakgrunnen var et fremragende grunnlag for design og produksjon av landbruksmaskineri på grunn av direkte kontakt med sluttbrukeren.”

– Martin McHale

Midten av 70-tallet

McHale Farm Machinery var etablert og begynte å drive virksomhet i maskiner og traktorer i den vestlige delen av Irland.

 

Tidlig på 80-tallet

McHale var grunnlagt av brødrene Padraic og Martin McHale da de så et behov for maskineri for kutting av gravsilo i den vestlige delen av Irland.  På det tidspunktet hadde maskinene, som var importert, vanskeligheter med å håndtere raigresset i området.  Som et resultat bestemte brødrene seg for å designe en maskin som kunne gjøre en bedre jobb.  Det første produktet var en “Silomac” blokkskjærer.  En rekke med slampumpeutstyr fulgte etter dette.

Begge brødrene arbeider fremdeles aktivt i virksomheten.  Padraic styrer produksjonen, forskning og utviklingsområder, mens Martin styrer salg og markedsføringsfunksjoner.

 

1988/89

McHale produserte sine første rundballepakkere og foretok en bevisst beslutning om å spesialisere seg i dette området. I de tidligere år var mye tid brukt på å utvikle dette produktet i tråd med sluttbrukerkrav.  Selskapet utviklet deretter en rekke med rundballepakkere for åker og statisk pakking.

 

1990

McHale etablerte et forhandlernettverk i Storbritannia og begynte også å eksportere maskiner til Europa.

 

1994

McHale utvidet utover Europa og de første maskinene var eksportert til Australia.

 

1995

McHales første firkantballepakker var lansert på markedet.  Fra her utviklet selskapet en rekke med firkantballepakkere for åker og statisk pakking.

1996

McHale begynte aktivt å satse på markedet i New Zealand i 1996. Imidlertid hadde maskinen vært i drift her siden tidlig på 90-tallet.

 

1998

McHale lanserte 998 firkantballepakker med høy produksjon og dobbel dispenser på markedet.  Siden den gang har 998 etablert seg som den hurtigste firkantballepakkeren på markedet.

1999

McHale bygger en spesialbygd produksjonsfasilitet for å takle økt behov for dets produkt.

 

2000

McHale lanserte HS2000 rundballepakker med høy produksjon og dobbel dispenser på markedet.

 

2002

McHale gikk inn på rundballepressemarkedet med introduksjonen av en integrert rundballepresse/pakker McHale Fusion.  Denne maskinen bestod av en kraftig rundballepresse med en integrert pakkering.  Maskinen har en patentert balleoverføring som gir en positiv overføring og et antall viktige salgspunkter.

 

2004

McHale utviklet en rundballepresse med fastkammer (McHale F550) fra Fusion designet.  Denne ballepressen deler 85% av komponentene av Fusion.

 

2004

McHale åpner en andre produksjonsfasilitet i Szolnok i Ungarn.

 

2007

McHale tilføyde ytterligere to rundballepresser med fastkammer til sitt utvalg med F5 rundballepresser med fastkammer.  F540 rundballepresse uten kniver og F560-23 knivet fullstendig automatisk rundballepresse.

 

2009

Etter tre år med forskning, utvikling og testing lanserte McHale sin første rundballepresse med variabelt kammer McHale V660.

 

McHale i dag

Eksport står for over 90% av salg og McHale rundballepresser, rundballepakkere, firkantballepakkere og integrerte rundballepakkere er solgt i over 50 land over seks kontinent.  Denne suksessen er tillagt selskapets filosofi om spesialisering, reinvestering i forskning og utvikling og intensiv testing i feltet.

McHale har ISO9002 akkreditering og har foretatt betydelige investeringer i det siste innen produksjonsteknologi – CNC laserskjæringsutstyr, sveiseroboter og det siste innen CAD-CAM design og produksjonssystemer.